Apple Carplay en Android Auto

Vanaf heden is als uitbreiding op het multimediasysteem Apple Carplay en Android Auto leverbaar. De toevoeging van Apple Carplay en Android Auto zorgt voor nog meer comfort en veiligheid in uw Ligier of Microcar!

Gebruiksvriendelijk, intuïtief en snel zijn de grote voordelen van Apple Carplay en Android. Het systeem zorgt ervoor dat u direct toegang heeft tot de functies van uw smartphone via uw autoradio.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. U kunt uw smartphone koppelen met de autoradio door middel van een USB-kabel. Vervolgens heeft u rechtstreeks toegang tot de applicaties van uw smartphone op het scherm van uw autoradio.
Als u de stem assistent van uw smartphone inschakelt kunt u zelfs via uw stem de verschillende functies, zoals muziek luisteren of iemand bellen, van uw smartphone bedienen.

Heeft u hulp nodig of heeft u vragen? Uw Ligier Microcar dealer helpt u uiteraard graag.

Carplay-Ligier
Dame kijkt naar mobiel

Apple of Google?

Als u in het bezit bent van een iPhone kunt u via Apple Carplay verbinding maken met het multimediasysteem in uw Ligier of Microcar. Indien u een toestel heeft met Android (Samsung, Huawei etc.) gebruik dan de Android Auto functie om contact te maken met het multimediasysteem. Carplay en Android bieden vergelijkbare mogelijkheden en spraakbesturing.

Voordelen

Het werken met Apple Carplay of Android Auto geeft u als bestuurder van een Ligier of Microcar nog meer comfort. Door heel eenvoudig gebruik te maken van uw stem kunt u diverse functionaliteiten bedienen zoals het afspelen van uw favoriete playlist of iemand bellen uit uw contacten overzicht. Dit alles zorgt voor veel comfort als u aan het rijden bent in uw Ligier of Microcar. Maar nog belangrijker is het dat u veilig aan het verkeer deelneemt. Met twee handen aan het stuur kunt u beter inspelen op de situaties op de weg. Zo ziet u dat comfort en veiligheid heel goed samengaan!

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Dankzij de spraakbesturing kunt u eenvoudig alle applicaties van uw smartphone gebruiken zonder het zicht op de weg te verliezen. Het is heel gemakkelijk. Om Apple Carplay te gebruiken zegt u “Hey Siri” en voor Android Auto zegt u “Ok Google”. De stemassistenten geven u toegang tot alle functies op uw smartphone. Alle applicaties die door Apple en Google als niet geschikt worden geacht tijdens het autorijden kunt u niet gebruiken. Netflix kijken tijdens het autorijden kan dus bijvoorbeeld niet maar muziekplatforms, telefoongebruik en geschreven berichten behoren wel tot de mogelijkheden.
Carplay en Android Auto geeft u ook toegang tot de app van navigatiesystemen gedurende het autorijden. Alleen hebben de navigatiesystemen niet de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen wegen waar men wel en niet mag rijden met een 45 km voertuig. Ons advies is om de navigatiefunctie niet te gebruiken om te voorkomen dat u gebruik gaat maken van een weg waarop het niet is toegestaan om met een 45 km voertuig te rijden. Wij willen u behoeden voor een gevaarlijke verkeerssituatie.

Wilt u meer weten over de gebruiksmogelijkheden, het comfort en de veiligheid van Apple Carplay of Android Auto, dan nodigen wij u graag uit bij de officiële Ligier Microcar dealer! Naast een uitgebreide uitleg kunt u zelf ervaren wat de voordelen zijn.