Brommobielen van Ligier en Microcar: comfortabel en zorgeloos rijden in een 'auto zonder rijbewijs', nu ook elektrisch.

Ligier biedt u een topgamma brommobielen: dit zijn leuke, comfortabele, sportieve auto’s die maximaal 45 km/u halen.  Het zijn kleine wagens voor 2 personen, daarom worden ze soms ook miniauto’s genoemd. 

U mag onze wagens besturen vanaf 16 jaar, u heeft enkel een AMrijbewijs nodig (een bromfiets rijbewijs – vanaf 61 jaar heeft u zelfs helemaal geen rijbewijs nodig, daarom duiden ze een brommobiel vaak aan als ‘auto zonder rijbewijs.’).

Ligier Benelux is importeur van deze brommobielen in België, voor aankoop en service kan u terecht bij tientallen dealers verspreid over het ganse landWij voeren binnen ons gamma verscheidene modellen met verschillende uitvoering, zodat de 45 km auto aansluit bij úw wensen en eisen. Daarnaast zijn er verschillende vernieuwende opties beschikbaar, zoals stuurbekrachtiging, airco en parkeercamera. U hoeft niets in te leveren om in stijl rond te rijden. 

Nu hebben we ook een elektrische brommobiel op de markt, de Myli. 

Bekijk ons aanbod en ontdek de mogelijkheden van de Ligier en Microcar brommobiel.

Black Friday aanbieding bij Ligier: gratis stuurbekrachtiging op de Ligier JS60 en de elektrische Ligier Myli. Actie geldig van 24 november tot en met 2 december

11 redenen om een brommobiel te kopen

 • Het is comfortabeler dan een brommer, scooter of openbaar vervoer. De brommobiel is een veilige en goedkope optie om door weer en wind te reizen.
 • Een brommobiel is sneller en droger dan de fiets. U mag er 45 km/u mee rijden.
 • U heeft geen (auto)rijbewijs nodig om er mee te rijden. Een AMrijbewijs of bromfietsrijbewijs volstaat. Bent u ouder dan 61 jaar? Dan heeft u zelfs helemaal geen rijbewijs nodig.
 • U mag er mee rijden vanaf 16 jaar
 • Geen medische keuring nodig om met deze wagens te rijden. 
 • Geen autokeuring nodig.
 • Geen wegentaksen of belastingen.
 • U kan één passagier comfortabel meenemen. 
 • Brommobielen hebben een ruime koffer. Ideaal om boodschappen te gaan doen. 
 • Parkeren (in de stad) gaat een stuk vlotter dan met andere, veel grotere wagens. 
 • Geen lange levertijden voor onze wagens. Onze dealers hebben een ruime voorraad, direct beschikbaar.

De brommobiel is de uitkomst wanneer uw rijbewijs is verlopen, u geen autorijbewijs heeft, u jarenlang heeft auto gereden en dit door omstandigheden helaas niet meer mogelijk is, of wanneer er andere redenen zijn waarom u geen personenauto kunt, mag of wil rijden. Of gewoon, als u 16 bent en al met een auto wil rijden! Fan van elektrisch rijden? Dan hebben we goed nieuws voor u, nu is er de Myli, de 100% elektrische brommobiel.

Bent u overtuigd? Kies dan zeker voor een brommobiel van Ligier of Microcar. Ontdek ons aanbod, en vind een model dat bij u past! 

Ligier Professional logo met vlag
Ligier blauw met 2 personen 1

Sportief en chic

Ligier met 2 personen
Microcar logo

Slim en praktisch

Ligier voertuig wit

Wendbaar en flexibel

Ligier Professional logo

Blog en nieuws

brommobiel js60 grijs met zon in de achtergrond

Elektrische brommobiel: hoe werkt het?

Wat is een elektrische brommobiel precies? In een elektrische brommobiel is de verbrandingsmotor vervangen door een elektromotor. Dit betekent dat je geen benzine of diesel

Dealernetwerk

   Op zoek naar een dealer in een andere regio? Kies hier uw regio:
   Vous recherchez un concessionnaire dans une autre région ? Choisissez votre région ici :

   Proefrit aanvragen voor een van onze brommobiel modellen

   Ligier Group is al meer dan 30 jaar officieel importeur van Ligier en Microcar. De brommobielen van Ligier Group beschikken over een eigen karakter. Sportieve lijnen, innovatieve motoren en een royale uitrusting! Laat u verleiden door het complete aanbod van Ligier en Microcar. De brommobielen van beide merken worden geproduceerd in Frankrijk. Ligier Group B.V. vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) erg belangrijk. We nodigen u graag uit om bij uw lokale dealer ons huidige aanbod te komen bekijken. Wilt u meer over onze importeurorganisatie weten? Wordt dan lid van onze nieuwsbrief en download nu ons ebook!

   Welk rijbewijs voor een brommobiel?

   Voor een brommobiel heeft u tenminste een bromfietsrijbewijs nodig (AM-rijbewijs). Jongeren moeten vaak dit rijbewijs nog behalen door een theorie-examen en een praktijkexamen voor de bromfiets. Om die reden is het vanaf 16 jaar mogelijk om met een miniauto te rijden. Een extra theorie- en praktijkexamen is niet nodig wanneer u al een rijbewijs voor de auto of motor heeft, of deze na het verlopen heeft omgezet naar en AM-rijbewijs. Wilt u weten welke situatie van toepassing is op u? Bent u ouder dan 61 jaar? Dan heeft u helemaal geen rijbewijs nodig. Om die reden worden onze wagens nogal vaak ‘auto’s zonder rijbewijs’ genoemd. 

   Brommobiel leasen

   U kunt ervoor kiezen om het hele bedrag in een keer te voldoen, maar u kunt natuurlijk ook de keuze maken om een brommobiel te leasen. Het voordeel van leasen ten opzichte van kopen, is dat u de zekerheid hebt welke kosten worden gemaakt. Het leasebedrag dat uw betaalt om uw brommobiel te leasen, is namelijk inclusief onderhoud, verzekering en reparaties.

   We snappen dat u wellicht niet direct de keuze wilt maken om een 45 km/u-auto te kopen. Het leasen is dan een goede optie: de investering is relatief goedkoop en u bent verzekerd.

   Daarnaast is dit ook een goede keuze voor jongeren die wellicht toch naar een personenauto willen overstappen na 2 jaar. Voor onderhoud kunt u terecht bij de dealer. Doordat er vakkundig onderhoud wordt verricht, verkeert uw brommobiel in een topstaat. Lees hier meer over de mogelijkheden om een brommobiel te leasen.

   Welke brommobiel?

   Wanneer u overweegt om een brommobiel te kopen, dan is het raadzaam u goed te laten informeren. Er zijn veel soorten op de markt, elk met andere functies of uitstraling. Omdat u zo comfortabel mogelijk wilt rijden, is het aan te raden dat uw brommobiel stuurbekrachtiging heeft. Hierdoor is het eenvoudiger om te sturen, in plaats van dat dit om veel inspanning vraagt. Daarnaast is een airco in de zomer een must. Let verder bij het kopen van een brommobiel goed op de instap. Een verhoogde instap is zeker voor ouderen een verstandige keuze. Om kosten te besparen, is het tevens aan te raden goed in te lezen betreft de motor. Een zuinige DCI motor zorgt ervoor dat u niet te veel kosten maakt doordat u energiezuinig rijdt.

   Unieke Modellen

   Binnen onze merken hebben wij meerdere geschikte modellen van Microcar en Ligier in ons assortiment. Onze modellen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen.

   Wat uw wensen ook zijn, wij hebben dé oplossing voor u. Benieuwd naar alle gemakken van een Ligier of Microcar ? 

   Meer weten over brommobielen? Bekijk onderstaande video!

   Wilt u een proefrit maken in een Ligier of Microcar?

   Download het Ligier Group ebook

   Wordt nu lid van onze nieuwsbrief en ontvang meteen een download van ons ebook.

   Wilt u een proefrit maken in een Ligier of Microcar?