Ligier Group Benelux

Wij zijn al 33 jaar de officiële importeur van Ligier en Microcar brommobielen in België, daarnaast voor Nederland en Luxemburg. Door ons specialisme in mobiliteit zonder autorijbewijs (met AM rijbewijs), hebben wij alles wat u zoek. Voor iedereen vanaf 16 jaar hebben wij een oplossing.   Wat past het beste bij u? Comfort, sportiviteit of de nieuwste technieken? Bij ons vindt u het. Wij voeren binnen ons gamma verscheidene modellen met verschillende uitvoering, zodat de 45 km wagen aansluit bij uw wensen en eisen. Daarnaast zijn er verschillende vernieuwende opties beschikbaar, zoals stuurbekrachtiging, airco en parkeercamera. U hoeft niets in te leveren om in stijl rond te rijden.   Bekijk het aanbod en ontdek de mogelijkheden van de Ligier en Microcar brommobiel.

Kies uw ideale brommobiel

Bent u erover uit dat een voertuig zonder autorijbewijs de oplossing voor u is? Kies dan welke oplossingen bij u passen. Zoekt u een auto zonder rijbewijs of een bedrijfswagen?
Ligier Professional logo met vlag
Ligier blauw met 2 personen 1

Sportief en chic

Ligier met 2 personen
Microcar logo

Slim en praktisch

Ligier voertuig wit

Wendbaar en flexibel

Ligier Professional logo

Blog en nieuws

Dealernetwerk

   Proefrit aanvragen voor een van onze brommobiel modellen

   Brommobiel als alternatief voertuig

   De brommobiel is de uitkomst wanneer uw rijbewijs is verlopen, u geen autorijbewijs heeft, u jarenlang heeft auto gereden en dit door omstandigheden helaas niet meer mogelijk is, of wanneer er andere redenen zijn waarom u geen personenauto kunt, mag of wil rijden. 

   Het is comfortabeler dan een brommer, scooter of openbaar vervoer, en ook nog eens sneller dan de fiets. De brommobiel is een veilige en goedkope optie om door weer en wind te reizen. Brommobielen zijn zuiniger en u heeft geen kosten voor de wegenbelasting en periodieke keuring. 

   Eigenlijk is de brommobiel het perfecte alternatief voor een auto. 

   Rijbewijs voor een brommobiel

   Voor een brommobiel heeft u tenminste een bromfietsrijbewijs nodig (AM-rijbewijs). Jongeren moeten vaak dit rijbewijs nog behalen door een theorie-examen en een praktijkexamen voor de bromfiets. Om die reden is het vanaf 16 jaar mogelijk om een brommobiel te rijden. Een extra theorie- en praktijkexamen is niet nodig wanneer u al een rijbewijs voor de auto of motor heeft, of deze na het verlopen heeft omgezet naar en AM-rijbewijs. Wilt u weten welke situatie van toepassing is op u? 

   Brommobiel kopen

   Of u nu op latere leeftijd mobiel wilt blijven, of op jongere leeftijd een comfortabeler en voordeliger manier van verplaatsen wilt, wij raden u aan om een brommobiel te kopen. Met een brommobiel bent u niet afhankelijk van het openbaar vervoer, en beschermd tegen weer en wind. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een brommobiel zodat u mobiel blijft op een oudere leeftijd.  Welke opties een brommobiel biedt voor jongeren leest u hier.

   Brommobiel leasen

   U kunt ervoor kiezen om het hele bedrag in een keer te voldoen, maar u kunt natuurlijk ook de keuze maken om een brommobiel te leasen. Het voordeel van een brommobiel leasen ten opzichte van kopen, is dat u de zekerheid hebt welke kosten worden gemaakt. Het leasebedrag dat uw betaalt om uw brommobiel te leasen, is namelijk inclusief onderhoud, verzekering en reparaties. We snappen dat u wellicht niet direct de keuze wilt maken op een brommobiel te kopen. Het leasen is dan een goede optie: de investering is relatief goedkoop en u bent verzekerd. Daarnaast is dit ook een goede keuze voor jongeren die wellicht toch naar een personenauto willen overstappen na 2 jaar. Voor onderhoud kunt u terecht bij de dealer. Doordat er vakkundig onderhoud wordt verricht, verkeert uw brommobiel in een topstaat. Lees hier meer over de mogelijkheden om een brommobiel te leasen.

   Welke brommobiel?

   Wanneer u overweegt om een brommobiel te kopen, dan is het raadzaam u goed te laten informeren. Er zijn veel soorten brommobielen op de markt, elk met andere functies of uitstraling. Omdat u zo comfortabel mogelijk wilt rijden, is het aan te raden dat uw brommobiel stuurbekrachtiging heeft. Hierdoor is het eenvoudiger om te sturen, in plaats van dat dit om veel inspanning vraagt. Daarnaast is een airco in de zomer een must. Let verder bij het kopen van een brommobiel goed op de instap. Een verhoogde instap is zeker voor ouderen een verstandige keuze. Om kosten te besparen, is het tevens aan te raden goed in te lezen betreft de motor. Een zuinige DCI motor zorgt ervoor dat u niet te veel kosten maakt doordat u energiezuinig rijdt.

   Unieke Modellen

   Binnen onze merken hebben wij meerdere geschikte modellen van Microcar en Ligier in ons assortiment. Onze modellen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen.

   Wat uw wensen ook zijn, wij hebben dé oplossing voor u. Benieuwd naar alle gemakken van een Ligier of Microcar brommobiel? 

   Meer weten over brommobielen? Bekijk onderstaande video!