Ligier rood op circuit

Brommobiel leasen, wat moet je weten?

U bent zich aan het oriënteren op een brommobiel. Wellicht had u al eerder gehoord over een brommobiel leasen, maar weet u nog niet precies wat leasen inhoudt. We gaan dieper in op de vraag ‘is het mogelijk om een brommobiel te leasen?’. Daarnaast vertellen wij alles over hoe het brommobiel leasen werkt en de voordelen ervan. 

Inmiddels weet u dat een brommobiel al bijna niet meer te onderscheiden is van een personenauto. Ondanks dat de brommobiel voor maximaal twee personen is gemaakt en maximaal 45 kilometer per uur mag, is de brommobiel een volwaardig alternatief voor de auto.

 

Het is dan ook niet raar dat u tegenwoordig een brommobiel, net zoals een auto, kunt leasen. Of het nu gaat om een brommobiel voor privégebruik of voor het zakelijk rijden, u wilt graag weten wat de mogelijkheden zijn. 

Wat is een brommobiel lease?

Een brommobiel leasen betekent dat u voor een vast bedrag per maand een brommobiel rijdt. U hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen bij de aanschaf van een brommobiel. 

Voor dit maandbedrag hoeft u niet meer te denken aan onderhoud, reparaties en schades, wegenbelasting, bandenservice, verzekeringen, en pechhulp. Bij een brommobiel leasen komt u dus niet voor verrassingen te staan en weet u precies wat uw maandelijkse kosten zijn. U kunt zorgeloos de weg op!

selfie voor js60 zwart

Hoe werkt een brommobiel leasen?

U sluit een contract af voor een bepaalde tijd, maar de brommobiel blijft eigendom van de leasemaatschappij. Wanneer uw leaseovereenkomst afloopt heeft u twee keuzes: u levert de brommobiel weer in of u verlengt uw contract. 

Als u kiest om uw brommobiel weer in te leveren, kunt u natuurlijk een nieuw contract afsluiten voor een nieuwer model. Zo rijdt u altijd in de nieuwste brommobiel. 

Kosten brommobiel leasen

Voor één vast bedrag per maand rijdt u dus in een nieuwe brommobiel! Het leasebedrag is namelijk inclusief onderhoud, verzekering, reparaties en uiteraard de brommobiel. De enige kosten die u zelf nog moet betalen, zijn de brandstofkosten. 

Voor alle zaken omtrent uw brommobiel, heeft u dan één vast aanspreekpunt, uw Ligier dealer.

Vergoeding vanuit de gemeente

Als u maatschappelijke ondersteuning krijgt, of daar mogelijk recht op hebt, bieden sommige gemeenten een vergoeding aan voor de aanschaf of lease van een brommobiel. Deze vergoeding is vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

Dit geldt niet voor iedere gemeente en hangt van uw situatie af. Om die reden is het verstandig om op de website van uw gemeente te kijken of contact met hen op te nemen. Zo komt u erachter of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Verzekering

De brommobiel is standaard All Risk (WA-casco) verzekerd. De verzekering is inbegrepen in uw maandelijkse kosten, dit is uniek. Bij de meeste leasemaatschappijen zijn de kosten van de verzekering geen onderdeel van het maandelijks bedrag. 

De verzekering loopt dan via een andere partij en het contact dus ook. Bij Ligier is de verzekering geregeld bij de leasemaatschappij. Zo heeft u alle zaken via één partij geregeld en blijft ook voor de verzekeringsvragen, uw dealer het aanspreekpunt. 

Onderhoud

Alhoewel een brommobiel minder onderhoud nodig heeft dan een personenauto, is het verstandig om een brommobiel regelmatig een beurt te geven. 

Door de brommobiel goed te onderhouden, houdt u er langer plezier van en weet u zeker dat u op uw brommobiel kunt vertrouwen. 

Wanneer u een brommobiel gaat leasen, kunt u voor onderhoud en service gewoon terecht bij uw eigen Ligier dealer. Daar wordt vakkundig onderhoud uitgevoerd zodat uw brommobiel altijd in topstaat verkeerd. 

Op onderhoud wordt niet bezuinigd, wij willen dat u altijd met een veilige brommobiel de weg op gaat.

Velg met boor

Reparaties

Als we zeggen dat u echt zorgeloos de weg op kan, dan bedoelen we écht zorgeloos. Want ja, ook reparaties is in de maandprijs inbegrepen. Indien u schade heeft kunt u daarvoor ook terecht bij uw eigen dealer. 

Zij zorgen ervoor dat in samenspraak met de leasemaatschappij uw brommobiel weer teruggebracht wordt naar zijn originele staat.

Waarom een brommobiel leasen?

Een brommobiel leasen gaat heel eenvoudig. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan een brommobiel leasen. Voor jongeren is een brommobiel leasen een goede optie wanneer zij weten dat zij na twee jaar overstappen op een personenauto. Vaak schaffen jongeren kort na hun zestiende verjaardag een brommobiel aan, om deze na twee jaar te verruilen voor een grotere auto. 

 

Net zoals voor jongeren, is voor ouderen de aanschaf van een brommobiel een flinke uitgave. Een brommobiel leasen zorgt ervoor dat u de kosten in de hand houdt en u niet voor verrassingen komt te staan. Elke maand een vast bedrag en veilig de weg op. 

We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • Vast maandelijks bedrag
  • Zorgeloos en veilig de weg op
  • Geen verrassingen
  • Geen grote uitgave
  • De mogelijkheid om over te stappen naar een auto
  • Altijd rijden in de nieuwste modellen (mogelijk)

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het leasen van een brommobiel? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde dealer.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons dan gerust weten via het formulier hiernaast. Wij proberen zo spoedig mogelijk op u te reageren!

* gegevens worden niet met derden gedeeld

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gerelateerde berichten: