ligier brommobiel voor schuur

Een 45 km auto leasen: zorgeloos de weg op!

Een 45 km auto is tegenwoordig bijna niet meer onderscheiden van een personenauto. En net als een ‘echte’  personen auto kunt u nu ook een 45 km auto leasen.

 Ondanks dat een 45 km auto voor maximaal twee personen is gemaakt en dus maximaal 45 kilometer per uur mag, is de 45 km auto een goed alternatief voor de auto.

Wat betekent een 45 km auto leasen?

Wat is een 45 km auto leasen nou eigenlijk? Een 45 km auto leasen betekent dat u voor een vast bedrag per maand een 45 km auto rijdt. Het voordeel hiervan is dat u niet in één keer een grote investering hoeft te doen bij de aanschaf van een 45 km auto. In dit maandbedrag zit het onderhoud, de reparaties en eventuele schades, en verzekering. Ook hoeft u niet meer te denken aan wegenbelasting en pechhulp. 

Kortom: een 45 km auto leasen zorgt ervoor dat u niet meer voor verrassingen komt te staan. U weet precies wat uw maandelijkse kosten zijn en u kunt zorgeloos de weg op! Het maakt daarbij niet uit of je de 45 km auto voor privégebruik of voor zakelijk rijden wilt leasen. U kunt kiezen uit verschillende leasevormen, maar daar komen we later op terug.

Kunt u een 45 km auto zonder rijbewijs leasen?

Wellicht vraagt u zich af wat de mogelijkheden zijn zonder autorijbewijs. Een 45 km auto mag u rijden zonder autorijbewijs (rijbewijs B). Wel heeft u minimaal een bromfietsrijbewijs nodig (rijbewijs AM). Hierdoor mag u al vanaf 16 jaar een 45 km auto rijden. Dus ja, u kunt een 45 km auto zonder autorijbewijs leasen. 

Natuurlijk kunt u ook gewoon met een motorrijbewijs of een autorijbewijs een 45 km auto besturen. Een apart rijbewijs voor een 45 km auto is niet nodig. U kunt een 45 km auto leasen wanneer u aan de rijbewijs- en leeftijdseis voldoet.

 

  Meer specifieke details op de Ligier Lease Pagina.

Twee ligier brommobielen

45 km auto leasevormen

Om te beginnen zijn er verschillende leasevormen: private lease, operational lease, en financial lease. Operational lease is in principe gewoon de zakelijke en oorspronkelijke vorm van leasen. Pas sinds de laatste jaren is het mogelijk om ook privé auto’s te leasen. Voor het gemak zullen we operational lease gewoon zakelijk lease noemen.

 

Private vs zakelijk lease

Het verschil tussen privé en zakelijk een 45 km auto leasen zijn de algemene bepalingen waar de contracten op zijn gebaseerd. De meeste private leasecontracten zijn gebaseerd op het huur- en consumentenrecht. De voorwaarden verschillen in grote lijnen weinig. Zo heeft u als consument bijvoorbeeld altijd 14 dagen bedenktijd en wordt u beschermd tegen te hoge financiële lasten.

Zakelijk werkt men met andere overeenkomsten die aangepast is naar de vraag van de klant. Er geldt dus geen ‘standaard overeenkomst’, het verschilt per klant en situatie. Zo kunt u als zakelijke leaser meer invloed hebben op hoe de overeenkomst wordt ingevuld. 

 

Financial lease

Naast bovengenoemde leasevormen is er ook nog een derde leasevorm: financial lease. Financial of finance lease is een vorm van leasen dat vergeleken kan worden met kredietverschaffing. U koopt als het ware de 45 km auto en de leasemaatschappij zorgt voor de financiering. Het maandelijkse bedrag wat u betaalt is in dat geval de rente en de aflossing.

Na het aflopen van het leasecontract wordt u de eigenaar van de auto. Bij deze leasevorm hoeft u dus niet het gehele bedrag van de 45 km auto in een keer te betalen. Met andere woorden: u koopt de 45 km auto op afbetaling. Aan de hand van de door u gewenste looptijd zal de lease adviseurs een berekening maken voor de maandelijkse financieringstermijn.

Voor wie interessant

Een 45 km auto leasen is voor meer mensen interessant dan u wellicht in de eerste instantie zou denken. Leasen kan een ideale oplossing zijn voor ouderen én jongeren die het gehele bedrag niet in een keer willen betalen. Of voor wie een oudere brommobiel wil inruilen voor een nieuwere. 

Blauw 45km auto brommobiel

Jongeren

U heeft een zoon of dochter die binnenkort 16 jaar wordt en u wilt eigenlijk dat ze een veilige 45 km auto gaan rijden, in plaats van bijvoorbeeld een scooter. Het kan zijn dat u rekening houdt met het feit dat ze over 2 jaar een auto willen rijden. Daarnaast wilt u liever niet voor onverwachte kosten komen te staan voor onderhoud of reparaties. In dat geval is een private lease een interessante optie voor u. 

Uw zoon of dochter rijdt in een nieuwe en veilige 45 km auto. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, ook niet als ze ‘s avonds de weg op moeten. Ook zijn onverwachte kosten of reparaties geen punt meer, u weet vooraf wat de maandelijkse kosten zijn van het rijden van een 45 km auto. Een bijkomend pluspunt is dat uw zoon of dochter twee jaar lang auto rijervaring opdoet in een 45 km auto. Hierdoor zal het aantal benodigde rijlessen voor een autorijbewijs aanzienlijk minder zijn.

45 km auto als tweede vervoermiddel

Mogelijk overweegt u een 45 km auto aan te schaffen als boodschappen auto. Hij is compact, zuinig, en past in elke parkeervak. U heeft zelf nog een personenauto, maar deze kan soms onhandig zijn of duur in gebruik. In dat geval kunt u kiezen voor een private lease. U betaalt een vast maandelijks bedrag en aan het eind van uw leasecontract kunt u hem weer teruggeven aan de dealer of inruilen voor een nieuwer model.

 

 Nog meer informatie over hoe brommobiel leasen werkt.

Achterkant Ligier

45 km auto leasen als alternatief

Stel u wilt voor een goedkopere en schonere vervoermiddel dan een auto gaan. Of u bent afgekeurd voor uw autorijbewijs, maar u behoudt wel uw rijbewijs AM. U wilt nog wel mobiel zijn en het comfort van een auto hebben, maar u weet niet voor hoe lang nog. Wellicht wilt u over 2 jaar wel stoppen met rijden. In dat geval kan private lease een interessante optie zijn. U rijdt een nieuwe 45 km auto en u heeft geen onverwachte kosten. Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de mogelijke verkoop van de 45 km auto als u stopt met rijden.

 

Daarnaast niet vergeten over de verzekering, lees verder over 45 km auto verzekeren.

Uw 45 km auto inruilen

Wanneer u een oudere 45 km auto heeft, maar graag een nieuwere 45 km auto wilt rijden dan is leasen ook een goede optie. U hoeft geen bedrag in een keer te betalen en kan alsnog in het nieuwste model rijden. Een nieuwer model is aanzienlijk stiller dan een oudere 45 km auto en ook betrouwbaarder. Vraag uw dealer naar de mogelijkheden om uw oude 45 km auto in te ruilen.

Alles is geregeld

Wat de situatie ook is, een 45 km auto leasen is dé uitkomst. Door een 45 km auto te leasen kunt u zorgeloos de weg op. De 45 km auto is altijd tip top onderhouden en reparaties worden afgehandeld. Natuurlijk is het ook geweldig dat u zich niet druk hoeft te maken om uw verzekering, wegenbelasting en pechhulp. Alles is voor een vast maandbedrag geregeld, zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

 

Specifiek details Ligier Lease

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons dan gerust weten via het formulier hiernaast. Wij proberen zo spoedig mogelijk op u te reageren!

* gegevens worden niet met derden gedeeld

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gerelateerde berichten: