Steeds meer senioren kiezen voor een brommobiel!

Statistieken wijzen uit dat tegenwoordig meer en meer senioren kiezen voor de aankoop van een brommobiel. Bent u wat ouder en wilt u zo lang mogelijk mobiel blijven? Een brommobiel kopen is een verantwoorde keuze om optimaal van uw vrijheid te genieten. 

De auto zonder autorijbewijs, ook wel minicar genoemd, brengt u overal naartoe op een veilige manier. Hij biedt comfort en u hoeft er geen rijbewijs voor te hebben. In dit artikel vindt u heel wat inspiratie en leest u veel informatie voor als u een brommobiel wilt kopen.

Wat is een brommobiel precies?

Een 45 km auto wordt in principe gelijkgesteld met een bromfiets. U mag er maximum 45 km/u mee rijden. Maar vaak is dit al genoeg om u in het drukke stadsverkeer of rustig op het platteland mee te verplaatsen. Het voordeel van een minicar is dat u er geen autorijbewijs voor hoeft te hebben. En de prijs van een verzekering voor een brommobiel ligt veel lager dan bij een gewone auto. 

Misschien had u vroeger geen wagen, maar wilt u nu toch veilig de weg op kunnen? Dan kunt u perfect een brommobiel kopen. Personen die voor 14/02/1961 geboren zijn, hoeven zelfs ook geen bromfietsrijbewijs te hebben. U kunt dus onmiddellijk de baan op!

ligier blauw voor kade

Waarom kiezen voor een 45 km auto?

Een brommobiel biedt heel wat voordelen. Met een brommobiel gaat u goed beschermd de baan op. Alle minicars van Ligier hebben de nodige crash tests ondergaan. Een brommobiel ligt vast op de weg zodat u bijvoorbeeld ook bij ijzel, sneeuw of nat wegdek veilig kunt rijden. 

Een minicar biedt u bovendien veel comfort. In de winter zit u lekker warm en droog. En u kunt ook nog iemand meenemen in uw autootje. Denk bijvoorbeeld aan uw kleinkind afhalen van school, een prettig uitstapje maken met uw vriendin en ondertussen ook nog wat boodschappen doen. Een minicar kan u dus beschouwen als een zeer comfortabele, overdekte bromfiets of scooter. Wedden dat u uw fiets vaak zult laten staan eens u een minicar in uw garage hebt staan?

 

Voor wie is een brommobiel geschikt?

Eigenlijk kan iedereen een brommobiel gebruiken. Ook jongeren die nog geen autorijbewijs hebben en toch al rijervaring willen opdoen, kiezen voor deze mooie wagentjes. Zo zullen ook stadsmensen die een goedkope tweede auto willen, alsmaar vaker kiezen voor een 45 km auto. 

Toch blijven deze wagentjes nog altijd het meest populair bij senioren en mindervaliden. Het comfort dat u krijgt met een minicar is niet te onderschatten! Voor senioren is een minicar gewoon een auto die voldoet aan hun tempo, hun formaat en hun verwachtingen. Bent u ouder dan 61 jaar? Dan hoeft u zelfs geen rijbewijs te hebben. 

js60 brommobiel rood voor kraan

Hoe kiest u uw brommobiel?

Bij Ligier heeft u een ruime keuze uit verschillende types minicars. Vraag gerust advies aan de verkoper en laat u goed inlichten. Er bestaan bijvoorbeeld Ligiers in een lange en in een korte versie. De lange versie biedt extra kofferruimte. U kunt er een paar reiskoffers in kwijt en u kunt er makkelijk uw boodschappen mee doen. De korte versie is dan weer makkelijker als u veel in de stad rondrijdt of u wilt makkelijk overal kunnen parkeren. U kan daarnaast ook kiezen voor een Ligier met DCI motor. Dit zijn zeer zuinige en stille motoren.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe Ligier Microcar M.Go. Deze heeft veel beenruimte en een hoge zit. Daardoor kan u makkelijk in- en uitstappen en heeft u een goed uitzicht over de omgeving. De lage laadvloer van de koffer is ideaal als u niet hoog wilt tillen om spullen in te laden. De Ligier Microcar Dué heeft dan weer zeer grote deuren waardoor u nog makkelijker kunt instappen. De kleine draaicirkel zorgt voor nog meer rijcomfort en de bestuurdersstoel kan nog meer dan bij een standaard stoel aangepast worden. Maar er zijn nog meer minicars bij Ligier te verkrijgen. Een voor een hebben zij hun pluspunten. Vraag ons gerust om professioneel advies zodat u precies dat wagentje koopt dat bij u past.

Weet u nog niet goed wat u zou kiezen en wilt u eerst een minicar proberen voordat u er een aankoopt? Dit kan perfect door er een te leasen. U betaalt dan een vast bedrag per maand voor een nieuw model inclusief uw verzekering. Ook voor onderhoud of als u schade moest hebben, helpen wij u graag verder.

Als u er toch voor kiest om een 45 km auto te kopen, maar uw financiën laten het niet direct toe, dan helpt Ligier u graag met een financiering op maat. Zo kan u toch uw dromen waarmaken en met een brommobiel op stap gaan.

Wij wensen u alvast heel veel comfort en plezier met uw minicar! Geniet er met volle teugen van