Voertuigen ontworpen voor uw veiligheid

De voertuigen die door de ingenieurs van Ligier Group zijn ontwikkeld, worden ontworpen om u een optimale veiligheid te geven in uw auto.

Dubbele ruitenwisser

De Ligier is uitgevoerd met 2 ruitenwissers. Dit zorgt ervoor dat u een optimaal zicht heeft.

Ligier voertuig rood & zwart
Ligier rood met verlichting op voorzijde

LED daglichten

Om op klaarlichte dag heel goed zichtbaar te zijn in het verkeer, worden de dag rijlichten automatisch ingeschakeld wanneer de koplampen niet worden gebruikt. LED-technologie zorgt voor verlichting die zowel goed doeltreffend is als bijzonder efficiënt in energieverbruik.

Fenominale wegligging

De voertuigen van Ligier en Microcar zijn bekroond vanwege hun rijgedrag en dynamisch weggedrag, dit ligt ver boven de norm in het marktsegment. Dit heeft Ligier Group weten te realiseren dankzij de jaren lang opgebouwde  knowhow als producent van brommobielen en vanwege de race historie van het bedrijf.

Ligier rood op circuit
Microcar doorzichtig

Deurversterking

Alle Ligier en Microcar portieren zijn uitgerust met een grote versterkte aluminium balk in de portieren, dit beschermt de bestuurder en passagier bij eventuele aanrijdingen vanaf de zijkant.

Schijfremmen voor en achter

De voertuigen van Ligier en Microcar zijn de enige brommobielen die zijn uitgerust met schijfremmen voor en achter, dit zorgt ervoor dat de remmen bijzonder goed en zeer krachtig aangrijpen.

Remschijf los
Ligier hazard

Crashtest op al onze modellen

Alle voertuigen van de Ligier Group worden onderwerpen aan zeer uitgebreide crashtests. Tijdens de ontwikkeling worden er al virtuele crashtests op computers uitgevoerd dit helpt om alle componenten optimaal te ontwikkelen die essentieel zijn voor de veiligheid van gebruikers op de weg. Deze technische ontwikkeling maakt het mogelijk om een intelligent en uitgebreid veiligheidsconcept aan te bieden om maximale overlevingsruimte bij een botsing mogelijk te maken.