Minderjarig en brommobielen

Je bent nog geen 18 jaar, maar je kan niet wachten tot je auto mag rijden. Wist je dat je zonder autorijbewijs al wel in een brommobiel mag rijden? 

Vanaf 16 jaar mag je in een brommobiel rijden wanneer je in het bezit bent van een bromfietsrijbewijs. Je mag dus ook rondrijden in de nieuwste Ligier JS60L Ultimate! 

Dat betekent dat je makkelijker naar vrienden kunt, sneller in de stad of op school bent, en wanneer het regent je droog aankomt op je bestemming.

Brommobiel in plaats van scooter of auto

Niet alleen jongeren met een bromfietsrijbewijs kiezen voor een brommobiel in plaats van een scooter of auto. Ook jongeren met een autorijbewijs zien de brommobiel als een goed alternatief voor een dure personenauto. Zo hoeven ze zich niet meer druk te maken over de jaarlijkse APK of wegenbelasting te betalen.

 

Tegenwoordig zijn brommobielen lang niet meer gewoon alleen maar een voertuig voor wanneer het niet meer mogelijk is om een personenauto te besturen. De brommobiel is ook een goed alternatief voor de auto geworden voor wie goedkoper, zuiniger en milieubewuster wil rijden. Ze zijn eigenlijk bijna niet meer te onderscheiden van een ‘gewone’ auto.

 

Je ervaart het meeste comfort en plezier met een brommobiel dat van alle gemakken is voorzien. De modellen van Ligier en Microcar doen niets onder aan een personenauto als je de brommobiel vergelijkt met een auto op basis van luxe en comfortabel rijden. Ligier en Microcar zijn zelfs de enige merken waarvan de brommobielen stuurbekrachtiging hebben. Daardoor is het besturen van deze brommobielen erg makkelijk en licht.

 

De modellen van Ligier en Microcar hebben de nieuwste motoren en zijn een stuk stiller dan de gemiddelde brommobiel. De DCI- en Progress Ligier-motoren zijn efficiënter, krachtiger en minder vervuilend, en staan garant voor technologie en rijcomfort. Perfect voor wie bewust kiest voor een minder vervuilend voertuig, maar toch mobiel wil blijven.

Net een ‘echte’ auto

Net als een ‘echte’ auto bevatten de brommobielen van Ligier en Microcar allerlei gadgets en opties zoals: 

 • Multimedia Systeem met USB
 • Bluetooth en Aux
 • Achteruitrijcamera
 • Parkeersensoren
 • Mistlampen
 • Airco
 • Elektrische ramen en meer. 

Naast de gadgets zijn de modellen in verschillende uitvoeringen en kleuren te krijgen waardoor je ook wat te kiezen hebt op het gebied van de ‘feel’ en ‘look’.

Door de airco hoef je het in de zomer dus nooit meer snikheet te hebben in de auto. Tegelijkertijd hoef je het in de winter nooit koud te hebben, want de verwarming zorgt ervoor dat je heerlijk warm zit. Kortom: door weer en wind zit jij comfortabel.

Genoeg plek voor jou en een vriend(in)

De brommobielen van Ligier hebben nog twee zitplaatsen en zijn erg ruim. Je hoeft dus nergens alleen naar toe, je kunt namelijk altijd iemand met je meenemen. Wel zo handig als een vriend(in) wil mee rijden!

 

Door de ontbrekende achterbank is er genoeg ruimte om bagage, volle shoppingbags, of andere spullen te vervoeren. Perfect wanneer je een dagje bent wezen shoppen, spullen voor een feestje moet vervoeren, of je sporttas mee moet.

 

Doordat de auto compact is kun je de brommobiel in de kleinste parkeervakken kwijt, iets dat niet lukt met een normale personenauto. Door het formaat is de brommobiel bijzonder wendbaar, en toch kun je er erg ruim in zitten.

10 redenen waarom jij een brommobiel wilt!

 

 1. Geen autorijbewijs nodig 
 2. Geen wegenbelasting
 3. Geen APK
 4. Milieubewust
 5. Goedkoop in onderhoud
 6. Goedkoop in brandstof verbruik
 7. Veiliger dan een brommer of scooter
 8. Comfortabeler dan een brommer of scooter 
 9. Altijd beschermd tegen weer en wind
 10.  Ruimte om spullen te vervoeren

Er zijn meerdere redenen waarom een brommobiel kopen een verstandige keuze is. Zoals hierboven besproken is een brommobiel compact, comfortabel, en goedkoop om in te rijden. Nieuwe modellen vallen qua prijs relatief mee en hebben weinig onderhoud nodig.

 

De brommobiel is de uitkomst wanneer je geen autorijbewijs hebt, bewuster en goedkoper wilt rijden, of wanneer er andere redenen zijn waarom je geen personenauto kunt, mag of wil rijden. 

Op comfort en luxe hoef je niks in te leveren, behalve de kosten voor de wegenbelasting en APK. Eigenlijk is de brommobiel het perfecte alternatief voor een auto.

Benieuwd naar onze modellen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie ontvangen? Vraag dan een gratis brochure aan. Of spreek je ons toch liever direct? Dat kan! Je kan al je vragen stellen via het contactformulier.

 

Als je genoeg hebt gelezen en klaar bent voor een testrit, dan kun je ook direct een afspraak maken. Zo kunt je zelf ervaren hoe het is om in een brommobiel te rijden. Tijdens de testrit kun je zelf proeven van het comfort en de luxe, de gadgets uitproberen, en verschillende modellen en uitvoeringen bekijken. Natuurlijk kun je al je vragen stellen tijdens de testrit bij een van onze dealers. 

Via ons dealernetwerk vind je snel een dealer van Ligier en Microcar bij je in de buurt.

Waarom een Ligier rijden?

Als je nog geen autorijbewijs hebt en je wilt al wel snel overal kunnen komen met iets vlotters dan je fiets of de brommer, of je wilt goedkoper en schoner rijden, dan is een mooie Ligier uitzoeken zeker de overweging waard. Hierbij enkele redenen waarom je voor een Ligier JS60L Ultimate of één van onze andere populaire modellen zou kunnen kiezen:
 • 2 jaar leasen en daarna overstappen naar een auto? Geen probleem!
 • De nieuwere modellen beschikken over bluetooth en media
 • Geluidssysteem van 420 Watt
 • Sportieve 16 inch velgen
 • Voelt als een volledige auto
 • Beschikt over een sportief en klassiek karakter
Zoals eerder gezegd: op het gebied van luxe en comfort doen de modellen van Ligier niets onder aan een moderne auto. Wij zijn al 33 jaar de officiële importeur van Ligier en Microcar brommobielen in Nederland, België en Luxemburg. Door onze specialisme in mobiliteit zonder autorijbewijs (AM rijbewijs), hebben wij alles wat je zoekt. Voor iedereen vanaf 16 jaar hebben wij een oplossing.
LIGIER JS60 UTLIMATE 1
Ligier buitenzijde gebouw

Waarom je voor onze dealers kiest?

Ons dealernetwerk zit beter in elkaar dankzij ons lange verleden als Ligier dealer en daardoor kunnen wij met betere deals werken. Wij begrijpen ook dat jij uiteindelijk gewoon de beste deal wilt scoren. 

Gelukkig voor jou leveren wij daarnaast ook gewoon een topservice en eerlijke adviezen, omdat dat onze manier van werken is.

 

Onze modellen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen en uit te breiden met de nieuwste gadgets. Je hoeft niets in te leveren op comfort wanneer je gaat voor sportief, en ook de techniek hoeft niet achter te blijven. Je vind bij ons de complete ervaring. 

Bekijk het aanbod en ontdek de mogelijkheden van de brommobielen van Ligier en Microcar.

Plan direct een proefrit!

De dichtstbijzijnde dealer neemt contact met u op

Ligier binnenzijde met handen op stuur