Een brommobiel als verjaardagscadeau (4 redenen)

Het gekke aan volwassen worden is dat het een geleidelijk proces is waarbij je soms niet eens doorhebt hoe snel het gaat. Een paar jaar terug wandelde je aan de hand van je moeder nog over het schoolplein. Maar binnenkort staat je 16e verjaardag op de agenda en mag je een Sweet 16 cadeau vragen. Maar wat vraag je dan? De laatste spellen voor de Playstation heb je al in je bezit en van Pokémon-kaarten word je ook niet echt meer gelukkig op deze leeftijd. Waarschijnlijk zijn er al veel presentjes waar je over gefantaseerd hebt, maar een brommobiel als Sweet 16 cadeau: daar heb je vast nog niet aan gedacht!

In deze blog bespreekt Ligier Group 4 redenen om een brommobiel als Sweet 16 cadeau te vragen, zodat jij je 17e levensjaar straks voortvarend kunt beginnen.

1 – Het is origineel

Een 45 kilometer auto, zoals de brommobiel ook wel genoemd wordt, werd voorheen nog weleens gezien als een suf model dat alleen door ouderen bestuurd werd. Er waren tenslotte vooral autootjes op de markt, die niet echt mooi waren. Ligier Group heeft in de voorbije jaren een omslag weten te realiseren, door echte eyecatchers op de markt te brengen om zo ook de jongere doelgroep aan te spreken.
Want zeg nou zelf;  je zit er toch niet op te wachten om plaats te nemen in een voertuig dat er niet uitziet?

Vraag je een brommobiel als Sweet 16 cadeau, dan heb je echt een origineel cadeau te pakken. Terwijl jouw leeftijdsgenoten door de regen tuffen op hun fiets of scooter, zit jij straks droog naar de radio te luisteren. En weet je wat het leuke is? Je bent nog eerder op school ook, waardoor je er niet bang voor hoeft te zijn dat je een briefje moet halen.

LIGIER JS60 UTLIMATE 3 met dame
Ligier rood op circuit

2 – Door de drive-thru

Behalve dat een brommobiel voor jou als minderjarige origineel is, kun je er ook iets mee wat niet mag met een scooter. Namelijk… door de drive-thru! Nadat de schoolbel geklonken heeft en de tassen zijn gevuld, stap je in de brommobiel voor een heerlijke middagsnack. Zodra je van je aardbei milkshake slurpt en je de eerste happen van je cheeseburger hebt genomen, voel je je pas echt cool!

3 – Sneller door je rijlessen heen

Je brommobiel levert niet alleen nu plezier op, want ook op een later moment heb je er profijt van. Door vanaf je zestiende achter het stuur te kruipen, beschik je al vroeg over de nodige rijervaring. En dat is verrekte handig als je straks ‘echte’ autolessen gaat nemen.

De eerste lessen, waarbij de rijinstructeur van dienst je vooral leert sturen en schakelen, heb jij daardoor niet nodig. En aangezien rijlessen niet bepaald goedkoop zijn, kan jou dit behoorlijk schelen!

ligier dashboard
binnenkant auto 1

4 – Koel in de zomer

In Nederland is een helm verplicht zodra je een scooter bestuurt die harder kan dan 25 kilometer per uur. Veel jongeren die een scooter kopen, kiezen dan ook voor de snellere variant. Keerzijde hiervan is alleen wel dat je behoorlijk warme zomers tegemoet gaat. Zodra het kwik boven de 20 graden uitkomt, kun je daar erg van gaan zweten.

Vraag je een brommobiel als Sweet 16 cadeau, dan hoef je daar niet over in te zitten. Sterker nog: sommige Ligier Group-modellen beschikken zelfs over airco. Naast dit voordeel, beschik je ook nog eens over de luxe dat je het koel kunt maken in jouw ‘bolide’.

Lees ook:

Een brommobiel kopen? | Ligiergroup
Microcar, een voertuig of merk?| Ligiergroup