Ligier rood op circuit

Een brommobiel leasen, wat moet je weten?

Je bent je aan het oriënteren op een brommobiel. Wellicht heb je al eerder gehoord over een brommobiel leasen, maar weet je nog niet precies wat leasen inhoudt.
We gaan dieper in op de vraag ‘is het mogelijk om een brommobiel te leasen?’. Daarnaast vertellen wij alles over hoe het brommobiel leasen werkt en de voordelen ervan. 

Inmiddels weet je dat een brommobiel al bijna niet meer te onderscheiden is van een personenauto. Ondanks dat de brommobiel voor maximaal twee personen is gemaakt en maximaal 45 kilometer per uur mag, is de brommobiel een volwaardig alternatief voor de auto.

Het is dan ook niet raar dat je tegenwoordig een brommobiel, net zoals een auto, kunt leasen. Of het nu gaat om een brommobiel voor privégebruik of voor het zakelijk rijden, je wilt graag weten wat de mogelijkheden zijn. 

Wat is een brommobiel lease?

Een brommobiel leasen betekent dat je voor een vast bedrag per maand een brommobiel rijdt. Je hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen bij de aanschaf van een brommobiel. 

Voor dit maandbedrag hoef je niet meer te denken aan onderhoud, reparaties en schades, wegenbelasting, bandenservice, verzekeringen, en pechhulp. Bij een brommobiel leasen kom je dus niet voor verrassingen te staan en weet je precies wat  je maandelijkse kosten zijn. Je kunt zorgeloos de weg op!

Extra informatie kun je vinden op de 45 km auto lease pagina.

selfie voor js60 zwart

Hoe werkt een brommobiel leasen?

Als je een brommobiel gaat leasen sluit je een contract af voor een bepaalde tijd, maar de brommobiel blijft eigendom van de leasemaatschappij. Wanneer je leaseovereenkomst afloopt heb je twee keuzes: Je levert de brommobiel weer in of je verlengt het contract. 

Als je kiest om je brommobiel weer in te leveren, kun je natuurlijk een nieuw contract afsluiten voor een nieuwer model. Zo rijd je altijd in de nieuwste modellen van de brommobiel.

 

Kosten brommobiel leasen

Voor één vast bedrag per maand rijd je dus in een nieuwe brommobiel! Het leasebedrag is namelijk inclusief onderhoud, verzekering, reparaties en uiteraard de brommobiel. De enige kosten die je zelf nog moet betalen, zijn de brandstofkosten. 

Voor alle zaken omtrent je brommobiel, heb je dan één vast aanspreekpunt, je Ligier Dealer.

Vergoeding vanuit de gemeente

Als je maatschappelijke ondersteuning krijgt, of daar mogelijk recht op hebt, bieden sommige gemeenten een vergoeding aan voor de aanschaf of lease van een brommobiel. Deze vergoeding is vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (W.M.O.). 

Dit geldt niet voor iedere gemeente en hangt van je situatie af. Om die reden is het verstandig om op de website van je gemeente te kijken of contact met hen op te nemen. Zo kom je erachter of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Verzekering

De brommobiel is standaard All Risk (WA-casco) verzekerd. De verzekering is inbegrepen in je maandelijkse kosten, dit is uniek. Bij de meeste leasemaatschappijen zijn de kosten van de verzekering geen onderdeel van het maandelijks bedrag. 

De verzekering loopt dan via een andere partij en het contact dus ook. Bij Ligier is de verzekering geregeld bij de leasemaatschappij. Zo heb je alle zaken via één partij geregeld en blijft ook voor de verzekeringsvragen, je Ligier Dealer het aanspreekpunt. 

Onderhoud

Alhoewel een brommobiel minder onderhoud nodig heeft dan een personenauto, is het verstandig om een brommobiel regelmatig een beurt te geven. 

Door de brommobiel goed te onderhouden, houdt je er langer plezier van en weet je zeker dat je op je brommobiel kunt vertrouwen. 

Wanneer je een brommobiel gaat leasen, kun je voor onderhoud en service gewoon terecht bij je eigen Ligier dealer. Daar wordt vakkundig onderhoud uitgevoerd zodat je brommobiel altijd in topstaat verkeerd. 

Op onderhoud wordt niet bezuinigd, wij willen dat je altijd met een veilige brommobiel de weg op gaat.

Wil je meer informatie over wat een brommobiel precies is lees dan ééns onze blog; Wat is een brommobiel?

Velg met boor

Reparaties

Als we zeggen dat je echt zorgeloos de weg op kan, dan bedoelen we écht zorgeloos. Want ja, ook reparaties is in de maandprijs inbegrepen. Indien je schade hebt kun je daarvoor ook terecht bij je eigen dealer.  Zij zorgen ervoor dat in samenspraak met de leasemaatschappij je brommobiel weer teruggebracht wordt naar zijn originele staat.

Waarom een brommobiel leasen?

Een brommobiel leasen gaat heel eenvoudig. Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan een brommobiel leasen. Voor jongeren is een brommobiel leasen een goede optie wanneer zij weten dat zij na twee jaar overstappen op een personenauto. Vaak schaffen jongeren kort na hun zestiende verjaardag een brommobiel aan, om deze na twee jaar te verruilen voor een grotere auto. 

Net zoals voor jongeren, is voor ouderen de aanschaf van een brommobiel een flinke uitgave. Een brommobiel leasen zorgt ervoor dat je de kosten in de hand houdt en je niet voor verrassingen komt te staan. Elke maand een vast bedrag en veilig de weg op. 

We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

  • Vast maandelijks bedrag
  • Zorgeloos en veilig de weg op
  • Geen verrassingen
  • Geen grote uitgave
  • De mogelijkheid om over te stappen naar een auto
  • Altijd rijden in de nieuwste modellen (mogelijk)


Lees ook:

Een brommobiel kopen? Waar let je op | Ligier Group
Parkeren met een brommobiel doet u zo | Ligier Group

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het leasen van een brommobiel?
Bart Seelen

Bart Seelen

Mijn naam is Bart Seelen en ik ben werkzaam als adviseur voor Ligier Group Benelux.
Ik kom graag in contact met brommobielrijders.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons dan gerust weten via het formulier hiernaast. Wij proberen zo spoedig mogelijk op u te reageren!

* gegevens worden niet met derden gedeeld

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gerelateerde berichten:
Microcar op parkeerplek
Geen onderdeel van een categorie
Arjan
Microcar: een voertuig of merk?

Microcar: een voertuig of merk? Wat is een Microcar? Eigenlijk is een Microcar een brommobiel merk. Een brommobiel lijkt op een kleine personenauto, maar mag maximaal

Lees Verder »