ligier auto in de kwekerij

Fleur bezorgt met haar brommobiel

Veel jongeren hebben tegenwoordig een bijbaantje als vakkenvuller of koerier.
Op een e-bike of scooter scheur je door de stad om pakketjes of maaltijden van A naar B te bezorgen. Ook Fleur (16) werkt als koerier, alleen doet ze dit niet op een fiets of brommer maar in een brommobiel.

Fleur woont in Est en werkt bij haar ouders in het bedrijf Van Den Berg en Fleurig Est BV. Zij kweken jaarlijks 2 miljoen planten waaronder kamer- en tuinhortensia’s, kerststerren, hangplanten en lavendels. Deze planten worden op grote schaal vervoerd naar andere winkels en vanuit hun eigen winkel bezorgd bij klanten.

Klaar voor de toekomst

Naast de grote bestelbussen rijdt Fleur ook rond in haar Ligier brommobiel om bloemen naar klanten te brengen. Op dit moment rijdt nog niemand anders in deze brommobiel, maar als haar broertje 16 jaar is wil hij er ook in rijden en haar zusje later ook. Ook denkt ze aan de toekomst van haar opa en oma. Wanneer Fleurs opa en oma niet meer goed in een gewone auto kunnen rijden, kunnen ze altijd nog voor deze brommobiel gaan.

Herkenbaar rondrijden

De brommobiel is een echte bedrijfswagen door de reclame die geheel in stijl is aangebracht. Alleen is de bestickering niet de enige reden waarom mensen direct weten dat Fleur rond rijdt. De bedrijfswagen trekt veel aandacht omdat het een brommobiel is en dat er een leuke spontane jonge dame van 16 jaar eruit stapt. Dit beeld maakt zo’n indruk dat mensen Fleur en haar Ligier brommobiel niet meer vergeten. Haar oma krijgt zelfs belletjes van mensen die Fleur hebben zien rijden. Fleur vindt het wel leuk dat mensen er zo op reageren en dat ze zo makkelijk herkend wordt. 

Meer weten over de brommobiel lees dan verder op de “wat is een brommobiel?” pagina

persoon brengt bloemen met brommobiel

Van alle gemakken voorzien

Fleur hoeft dus niet met een e-bike of scooter door het dorp te scheuren om de bloemen bij de mensen thuis te bezorgen. Zij zit veilig en comfortabel in haar brommobiel waarmee ze ook naar school rijdt. Vooral de specificaties van de Ligier brommobiel vindt Fleur fijn. Zo heeft haar brommobiel Apple CarPlay, airco, achteruitrijcamera en kan Fleur goed meekomen met het verkeer. Over de service is Fleur ook te spreken. “Als er iets mis is met de auto kun je direct bellen en komen ze je ook gelijk helpen”. 

De bezorgritjes en naar school rijden is voor Fleur niet genoeg. Ze zou graag nog eens met de brommobiel naar het strand toe willen of een rondje door de tulpenvelden rijden “of gewoon ver weg een rondje maken”.  

De brommobiel dealer: al generaties in mobiliteit

De dealer Van Den Bergh bestaat al 3 generaties. Opa Van Den Bergh is begonnen met het autobedrijf, dat doen ze al jaren. Het leuke hiervan is dat de huidige eigenaar, de kleinzoon, de klanten van zijn opa nog mobiel kan houden door middel van Ligier en Microcar brommobielen. Van Den Bergh vindt het ook leuk om jongeren van 16 jaar te krijgen die al jaren uitkijken om brommer te rijden, maar dan toch voor een brommobiel kiezen. Zodat ze toch lekker droog kunnen zitten. Daarnaast ben je van allerlei luxe voorzien, zoals airco en achteruitrijcamera. 

Door het comfort en de luxe die de brommobiel biedt krijgt Van Den Bergh alle soorten klanten over de vloer. Ook mensen die bijvoorbeeld nooit hun autorijbewijs hebben kunnen halen en wel hun AM-certificaat hebben. 

Lees ook:

Microcar: een voertuig of een merk? | Ligier Group
Wat is een brommobiel? | Ligier Group

Bart Seelen

Bart Seelen

Mijn naam is Bart Seelen en ik ben werkzaam voor Ligier Group Benelux.
Ik kom graag in contant met brommobielrijders!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons dan gerust weten via het formulier hiernaast. Wij proberen zo spoedig mogelijk op u te reageren!

* gegevens worden niet met derden gedeeld

Delen:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Gerelateerde berichten:
Microcar op parkeerplek
Geen onderdeel van een categorie
Arjan
Microcar: een voertuig of merk?

Microcar: een voertuig of merk? Wat is een Microcar? Eigenlijk is een Microcar een brommobiel merk. Een brommobiel lijkt op een kleine personenauto, maar mag maximaal

Lees Verder »