MEDISCH KEUREN

Over het algemeen hoeven brommobiel eigenaren niet medisch gekeurd te worden om te rijden in een brommobiel. Normaliter worden bestuurders vanaf 75 jaar medisch gekeurd en dit wordt daarna elke 5 jaar herhaald. Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag, dan dient u zich dus door een arts te laten keuren om uw rijbewijs te verlengen.

Wanneer is een medische keuring nodig?

Een medische keuring is in sommige gevallen al nodig voordat u 75 jaar oud wordt. Dit is het geval bij de omwisseling van een rijbewijs buiten de Europese Unie naar een rijbewijs binnen de Europese Unie. Tevens geldt dit wanneer u medische klachten heeft, al dan niet blijkend uit de door u ingevulde gezondheidsverklaring.

Let op: voor een AM rijbewijs is geen keuring nodig. Komt u niet meer in aanmerking voor een B rijbewijs, dan kunt u met een AM rijbewijs in een brommobiel rijden. Een fantastische uitkomst waarmee u mobiel in de stad bent, op alle 80-kilometer wegen mag rijden en uw zelfstandigheid behoudt. 

De nieuwste Ligier en Microcar brommobielen ogen als volwaardige en compacte auto’s, hebben een prachtig design en comfortabele voorzieningen zoals airconditioning en stuurbekrachtiging.

Het is belangrijk om zelf na te gaan of deelnemen aan het verkeer verantwoord is. Want hoe geweldig de uitkomst van een brommobiel ook is, uw veiligheid en die van andere weggebruikers staat altijd voorop.

Dus is rijden nog verstandig? Dan is een Ligier of Microcar heel verstandig!