MEDISCH KEUREN

Over het algemeen hoeven brommobiel eigenaren niet medisch gekeurd te worden om te rijden in een brommobiel. Normaliter worden bestuurders vanaf 75 jaar medisch gekeurd en dit wordt daarna elke 5 jaar herhaald. Verloopt je rijbewijs op of na je 75e verjaardag, dan dien je jezelf door een arts te laten keuren om je rijbewijs te verlengen.

Wanneer is een medische keuring nodig?

Een medische keuring is in sommige gevallen al nodig voordat je 75 jaar oud wordt. Dit is het geval bij de omwisseling van een rijbewijs buiten de Europese Unie naar een rijbewijs binnen de Europese Unie. Tevens geldt dit wanneer je medische klachten hebt, al dan niet blijkend uit de door jezelf ingevulde gezondheidsverklaring.

Let op: voor een AM rijbewijs is geen keuring nodig. Kom je niet meer in aanmerking voor een B rijbewijs, dan kun je met een AM rijbewijs in een brommobiel rijden. Een fantastische uitkomst waarmee je mobiel in de stad bent, op alle 80-kilometer wegen mag rijden en zo je zelfstandigheid behoudt. 

De nieuwste Ligier en Microcar brommobielen ogen als volwaardige en compacte auto’s, hebben een prachtig design en comfortabele voorzieningen zoals airconditioning en stuurbekrachtiging.

Het is belangrijk om zelf na te gaan of deelnemen aan het verkeer verantwoord is. Want hoe geweldig de uitkomst van een brommobiel ook is, je veiligheid en die van andere weggebruikers staat altijd voorop.

Dus is rijden nog verstandig? Dan is een Ligier of Microcar heel verstandig!

Lees ook:

Een brommobiel leasen, wat moet je weten? | Ligier Group
Een brommobiel kopen, waar let je op? | Ligier Group

Bart Seelen

Bart Seelen

Mijn naam is Bart Seelen en ik ben werkzaam als adviseur bij Ligier Group Benelux. Ik kom graag in contant met brommobielrijders!