ligiergroup logo

Geschiedenis

Het ontstaan van het merk 'Ligier'

In de jaren zestig begon topsporter Guy Ligier (voormalig rugby kampioen), aan zijn carrière als coureur. Guy Ligier werd winnaar van het Franse motor kampioenschap en vervolgens een succesvol  Formule 1-coureur. Nadat zijn vriend Jo Schlesser in 1968 was omgekomen bij een race ongeluk stopte Guy Ligier met auto racen en begon met het bouwen van race auto’s. Als eerbetoon aan Jo Schlesser worden zijn initialen (JS) nog steeds als model aanduiding gebruikt voor de huidige generatie Ligier voertuigen.

Ligier buitenzijde gebouw
Ligier formule 1

Ligier & Formule 1

Guy Ligier bouwde sportwagens om zowel op het circuit te gebruiken als op de openbare weg. Voor Guy was dit een jongensdroom die uitkwam. Het was voor Guy Ligier een enorme uitdaging zowel op persoonlijk gebied, als coureur, maar zeker ook op zakelijk gebied een om een eigen sportauto te ontwikkelen en daarom heen een bedrijf op te bouwen. Tussen 1975 en 1996 bouwde Ligier 20 verschillende types Formule 1 auto en won Ligier negen keer een Grand Prix.

Overschakeling naar AM voertuigen

De onderneming van Guy groeide gestaag verder. Naast de sportwagens startte men in de jaren 80 met het ontwikkelen en bouwen van een breed gamma aan voertuigen. Variërend van prestigieuze modellen tot wedstrijdauto’s, dit gaf Ligier een grote hoeveelheid kennis van autotechniek, maar ook zeker van het serie matig bouwen van voertuigen. Hier werd de basis gelegd voor het huidige Ligier. Al snel zag Guy Ligier de marktkans voor AM voertuigen, dit heeft geresulteerd tot de omvorming naar het huidige bedrijf. 

Ligier zwart met vrouw buiten