ligiergroup logo

MEDISCH KEUREN

Vanaf 75 jaar worden bestuurders medisch gekeurd en dit wordt daarna elke 5 jaar herhaald. Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag, dan laat u zich dus door een arts keuren om uw rijbewijs te verlengen.

Wanneer is dat nodig?

Soms is een keuring al vóór 75 jaar nodig. Dat is het geval bij de omwisseling van het rijbewijs buiten de Europese Unie naar een rijbewijs binnen de EU en bij de eerste aanvraag van een nieuwe rijbewijscategorie. Maar ook wanneer u medische klachten heeft, al dan niet blijkend uit de door u ingevulde gezondheidsverklaring, dient u medisch gekeurd te worden.

 

Let op: voor een AM rijbewijs is geen keuring nodig. Komt u niet meer in aanmerking voor een B rijbewijs, dan kunt u met een AM rijbewijs in een brommobiel rijden. Een fantastische uitkomst waarmee u mobiel blijft, in de stad en op alle 80-kilometer wegen mag rijden en uw zelfstandigheid behoudt. De nieuwste Ligier en Microcar brommobielen ogen als volwaardige, compacte auto’s, hebben een prachtig design en comfortabele voorzieningen zoals airconditioning en stuurbekrachtiging.

 

Wel zeggen wij erbij, dat u bij uzelf nagaat of u voldoet aan de eisen voor deelname aan het verkeer. Want hoe geweldig de uitkomst van een brommobiel ook is, uw veiligheid en die van andere weggebruikers staat altijd voorop.

 

Dus is rijden nog verstandig? Dan is een Ligier of Microcar heel verstandig!