Brommobiel voor senioren

Tegenwoordig zijn brommobielen lang niet meer gewoon alleen maar een voertuig voor wanneer het niet meer mogelijk is om een personenauto te besturen. De brommobiel is ook een degelijk alternatief voor de auto geworden voor wie goedkoper, zuiniger en milieubewuster wil rijden. Ze zijn eigenlijk bijna niet meer te onderscheiden van een ‘gewone’ auto.

Brommobiel als alternatief

Wilt u mobiel blijven, maar vindt u de kosten van de auto oplopen door bijvoorbeeld het verbruik, de wegenbelasting en jaarlijkse APK? Of bent u de 5-jaarlijkse keuring die vanaf 75 jaar verplicht is zat? Mogelijk heeft u die leeftijd nog niet bereikt, maar kijkt u wel op tegen deze keuringen.

Ook wanneer uw rijbewijs niet meer wordt verlengd of u bent afgekeurd, is het mogelijk om mobiel te blijven met een brommobiel. Zelfs zonder keuring kunt u uw auto rijbewijs (B) om laten zetten naar een bromfietsrijbewijs (AM) bij het gemeentehuis. Zo bent u van de 5-jaarlijkse keuring af en hoeft u het autorijden nog niet op te geven.

U ervaart het meeste comfort en plezier met een brommobiel dat van alle gemakken is voorzien. De modellen van Ligier en Microcar doen niets onder aan een personenauto als je de brommobiel vergelijkt met een auto op basis van luxe en comfortabel rijden. Ligier en Microcar zijn zelfs de enige merken waarvan de brommobielen stuurbekrachtiging hebben. Daardoor is het besturen van deze brommobielen erg makkelijk en licht en dus ideaal geschikt voor ouderen.

De modellen van Ligier en Microcar hebben de nieuwste motoren en zijn een stuk stiller dan de gemiddelde brommobiel. De DCI- en Progress Ligier-motoren zijn efficiënter, krachtiger en minder vervuilend, en staan garant voor technologie en rijcomfort.

Luxe en comfort

Net als de moderne auto bevatten de brommobielen van Ligier en Microcar allerlei gadgets en opties zoals: Multimedia Systeem met USB, Bluetooth en Aux, achteruitrijcamera, parkeersensoren, mistlampen, airco, elektrische ramen en meer. Naast de gadgets zijn de modellen in verschillende uitvoeringen en kleuren te krijgen waardoor u ook wat te kiezen heeft op het gebied van de ‘feel’ en ‘look’.

 

Door de airco hoeft u het in de zomer dus nooit meer snikheet te hebben in de auto. Tegelijkertijd hoeft u het in de winter nooit koud te hebben, want de verwarming zorgt ervoor dat u heerlijk warm zit. Kortom: door weer en wind blijft u mobiel.

 

Rijdt zelfstandig met een Microcar M.Go Plus Sun of de Ligier JS 50 Ultimate veilig en comfortabel zonder dat een autorijbewijs nodig is. Of u kiest ervoor om de dure vervuilende auto te vervangen door een van onze modellen, want op luxe en comfort gaat u zeker niet erop achteruit.

Klein? Nee, compact!

Bent u bang dat u ruimte tekort komt wanneer u de auto vervangt door een brommobiel? Dat is dus nergens voor nodig. De brommobielen van Ligier hebben nog steeds twee zitplaatsen. U hoeft dus nergens alleen naar toe, u kunt namelijk altijd iemand met u meenemen.

 

Door de ontbrekende achterbank is er genoeg ruimte om boodschappen, bagage, of andere spullen te vervoeren. Erg handig dus wanneer u bij de bingo een onverwachts grote prijs wint, of wanneer u geen zin heeft om meerdere keren per week naar de supermarkt te gaan voor kleine boodschappen.

 

Vergeet niet dat een compacte auto ook het voordeel met zich meebrengt dat u de brommobiel in de kleinste parkeervakken kwijt kunt, iets dat niet lukt met een normale personenauto. Door het formaat is de brommobiel bijzonder wendbaar, en toch kunt u er erg ruim in zitten.

Ligier Group Benelux

Wij zijn al 33 jaar de officiële importeur van Ligier en Microcar brommobielen in Nederland, daarnaast voor België en Luxemburg. Mobiliteit zonder autorijbewijs (met AM rijbewijs), daarin zijn wij gespecialiseerd. Wij hebben alles wat u zoekt. Voor iedereen vanaf 16 jaar hebben wij een oplossing. Gaat uw voorkeur uit naar comfortabel, sportief of de nieuwste techniek? U vindt het bij ons. Bekijk het aanbod en ontdek de mogelijkheden van de brommobielen van Ligier en Microcar.

10 Redenen voor een brommobiel

  1. Geen autorijbewijs nodig 
  2. Geen wegenbelasting
  3. Geen APK
  4. Milieubewust
  5. Goedkoop in onderhoud
  6. Goedkoop in brandstof verbruik
  7. Veiliger dan een brommer of scooter
  8. Comfortabeler dan een brommer of scooter 
  9. Altijd beschermd tegen weer en wind
  10.  Ruimte om spullen te vervoeren

 

Er zijn meerdere redenen waarom een brommobiel kopen een verstandige keuze is. Zoals hierboven besproken is een brommobiel compact, comfortabel, en goedkoop om in te rijden. Nieuwe modellen vallen qua prijs relatief mee en hebben weinig onderhoud nodig.

 

De brommobiel is de uitkomst wanneer uw rijbewijs is verlopen, u geen autorijbewijs heeft, u jarenlang heeft auto gereden en dit door omstandigheden helaas niet meer mogelijk is, of wanneer er andere redenen zijn waarom u geen personenauto kunt, mag of wil rijden. Op comfort en luxe hoeft u niks in te leveren, behalve de kosten voor de wegenbelasting en APK. Eigenlijk is de brommobiel het perfecte alternatief voor senioren die geen auto meer mogen rijden.

 

Nieuwsgierig geworden?

Ligier rood met dame buiten
Ligier binnenzijde met handen op stuur

Plan direct een proefrit!

De dichtstbijzijnde dealer neemt contact met u op